CEP OROSLAVJE

Centar za edukaciju i pomoć

Prirodna relaksacija  je moderna tehnika opuštanja, potpuno prirodna bez fizičkog i mentalnog napora, kojom u malo vremena možemo otpustiti stres i potaknuti tijelo na obnovu i iscjeljivanje. Bazira se na osnovnim principima Tradicionalne kineske medicine u kombinaciji sa suvremenim antistres metodama.

Pogodna je za sve dobne skupine, a naročito za one koji su izloženi stresnim situacijama (trudnice, majke s bebama i malom djecom, djeca, poslovni ljudi, starije osobe, kronični bolesnici), kako bi ojačali imunitet i poboljšali svoje zdravlje, povećali svoj energetski kapacitet i produktivnost, prevenirali moguće zdravstvene i druge probleme, koji su najčešće posljedice nepravilnog stila života. Ne postoje kontraindikacije za primjenu ove relaksacije jer je u potpunosti prirodna tehnika.

Prirodna relaksacija najprije se uči prakticirati u grupi uz stručno vodstvo, a kada se usvoje osnove može se i individualno primjenjivati kod kuće uz glazbu za relaksaciju. Krajem 80-tih godina 20. st. ova je tehnika svoju široku primjenu doživjela u SAD-u i Europi.

Yin Yang